Vacature: Informatiemanager (vrijwilliger)

De Stichting Internationaal Liedconcours organiseert elke twee jaar het Internationaal Studenten LIedDuo Concours, een concours voor piano-zang-duo’s van conservatoriumstudenten. Per direct zijn wij op zoek naar een Informatiemanager. Het betreft een vrijwilligersfunctie.
 
Kun jij toveren met Excel, draai je je hand niet om voor een mailmerge, kent SQL (MySQL) geen geheimen voor je, en snap je de technische kant van websites (PHP, HTML)? Of beheers je hiervan een groot deel en vind je dit een leuke testcase om je verder te ontwikkelen? En heb je ook nog eens een passie voor klassieke muziek en lijkt het je leuk om een spilfunctie te vervullen in een sprankelend concours met jonge musici? Dan zoeken we jou! Voor een goede afwikkeling van het concours is het van wezenlijk belang dat grote hoeveelheden gedetailleerde informatie steeds op de juiste plek zijn, en hopelijk wil jij dat voor ons doen! 
 

Taken:

 • Je beheert de digitale inschrijving van de deelnemers. De inschrijving gaat gepaard met enkele tientallen datavelden per duo, die op een aantal verschillende punten in het proces van het concours van belang zijn.
 • Vanuit de inschrijvingsdata lever je een aantal datapakketten aan andere medewerkers, zoals bijvoorbeeld de biografieën van de deelnemers voor het programmaboekje, de titels van hun liederen voor het programma, en een aantal (papieren) formulieren die tijdens het concours nodig zijn.
 • Tijdens het concours fungeer je onder andere als secretaris voor de jury, vooral wat betreft het tellen en administreren van de scores. Ook speel je een belangrijke rol bij het opstellen van programma’s en podiumvolgordes in de tweede en derde ronde.
 • Met al je informatievaardigheden ondersteun je voortdurend de Artistiek Directeur die de beslissingen neemt. Jij voert die uit en zorgt dat ze keurig op papier en website komen. 
 

Eisen:

 • Je beschikt over zeer grote all-round ICT-vaardigheden.
 • Voor deze vrijwilligersfunctie stellen we geen formele eisen. Je hoeft dus niet per se een informatica-opleiding te hebben; ervaring en handigheid zijn belangrijker.
 • Wel is HBO/WO-denkniveau vereist.
 • Je bent op de hoogte van recente privacywetgeving of bereid hiervan kennis te nemen. Dit i.v.m. de gegevens van deelnemers die verwerkt worden.
 

Tijdsbesteding en planning:

 • Je werkt veel zelfstandig, dus je tijdsbesteding hangt ook van je eigen efficiëntie en vaardigheid af. De scheidend informatiemanager was enkele weekenden kwijt aan de inschrijving en enkele weekenden aan de verdere voorbereiding van het concours. Tijdens het concours zelf (4 dagen) ben je vol aan de bak, maar kun je ook voor een groot deel van de tijd genieten van topklasse liedkunst!
 • De inschrijving moet plaatsvinden eind 2018. Het concours zal plaatsvinden van 14-17 maart 2019 in Groningen. 
 • De kandidaat hoeft niet per se in de regio Groningen te wonen, maar het is wel een voordeel.
 • De scheidend informatiemanager is volledig beschikbaar voor inwerken en advies, maar kan wegens andere werkzaamheden voor de uitvoering niet veel betekenen. 
 

Vergoeding:

 • Dit betreft een vrijwilligersfunctie. De stichting heeft geen betaalde krachten in dienst en is afhankelijk van giften, subsidies, en de inkomsten uit deelnemersbijdragen en toeschouwers. In lijn met de regels van de belastingdienst is het soms wel mogelijk een vrijwilligersvergoeding uit te keren. Dit is ten hoogste € 1.500 per jaar, maar dit is afhankelijk van de middelen die de stichting beschikbaar weet te maken. 
 

Informatie en sollicitatie:

 • Heb je interesse, dan kun je contact opnemen met de scheidend informatiemanager, Govert Valkenburg (06-53224464 / valkenburg@liedconcours.nl), of de Artistiek Directeur, Hans Eijsackers (06-26562267 / eijsackers@liedconcours.nl). 
 • Er is geen deadline voor de vacature, en we stoppen met zoeken zodra we een geschikte kandidaat treffen. Een uitgebreide brief met CV is niet nodig. Informeel contact leggen met Govert of Hans is de beste optie.